Anita in Matej iz Pivovarne Pelicon sta mlada podjetnika leta 2017!

datum: 16.06.2017
kategorija: Novice

Mlada podjetnika leta 2017. Foto Jernej Kokol; vir: spletna stran mladipodjetnik.si

Včeraj zvečer so v ljubljanskem NLB Centru inovativnega podjetništva razglasili mlada podjetnika leta 2017, to sta postala Anita Lozar in Matej Pelicon in Pivovarne Pelicon v Ajdovščini.

 Izbor Mladi podjetnik leta je projekt Zavoda mladi podjetnik, namenjen pa je odkrivanju talentov med mladimi podjetniki v Sloveniji. Letošnji izbor je že osmi po vrsti. Opravila ga je strokovna komisija v sestavi dr. Jure Knez (Dewesoft), Darko Jurić (NLB), Boris Kunilo (SPIRIT Slovenija), Mojca Vincek (Kleos) in Borut Borštnik (Zavod mladi podjetnik) ter med finalisti za zmagovalca izbrala Anito Lozar in Mateja Pelicona iz Pivovarne Pelicon. Ob laskavem nazivu Mladi podjetnik leta 2017 sta si Anita in Matej prislužila še precejšnjo medijsko pozornost, ki jo je nasploh deležen projekt, ter glavno nagrado – intenzivni podjetniški vikend v enem od visoko tehnoloških evropskih podjetij.  

Pivovarna Pelicon je svoj prvi »zvarek« poslala na trg novembra 2013. Odtlej so se vrstili proizvodi, rasla je proizvodnja, širilo se je trženje, nabirale so se nagrade. Naziv Mladi podjetnik leta 2017 je še ena v vrsti mnogih, med njimi je tudi letošnje občinsko priznanja ob 5. maju, prazniku občine Ajdovščina, za kreativno in uspešno podjetniško idejo.

Anita in Matej ustvarjalno pristopata k delu, razvijata lastne proizvode in večata obseg proizvodnje ter ustvarjata nova delovna mesta. Zgodba o nastanku in razvoju danes ene najbolj prepoznavnih obrtnih pivovarn v Sloveniji je dober zgled bodočim podjetnikom. Cilj Pivovarne Pelicon v prihodnjih letih: postati želi največja kraft pivovarna v regiji. Čestitke in srečno!