Ulični vadbeni park tudi v Ajdovščini

datum: 14.06.2017
kategorija: Novice

Prvi ulični park v Ajdovščini - delavci KSD Ajdovščina zalivajo površino, ki je že zasejana in bo v celoti zatravljena.

Ulična vadba ali »street workout« je vedno bolj popularna vadba, zlasti med mladimi. Tudi v Ajdovščini imamo prvi takšen vadbeni park, urejen je na območju opuščenega vojaškega igrišča pod Osnovno šolo Šturje.

Ulični vadbeni park  Idejo za ureditev parka na lokaciji nekdanjega vojaškega igrišča na Ribniku je že lani občini posredovala skupina mladih Ajdovcev. Naletela je na plodna tla in v dobrem letu dni je v Šturjah zrasel prvi ulični vadbeni park v Ajdovščini. Orodja je namestilo podjetje Eko igrala, izdelana so iz slovenskega akacijevega lesa, kar jim zagotavlja zelo dolgo življenjsko dobo. Park ima v večjem delu gumijasto podlago, ki blaži morebitne padce, in bo v celoti zatravljen, za kar bo poskrbela KSD Ajdovščina. Stroške – 15.000 evrov – je poravnala Občina Ajdovščina.

Ulična vadba je namenjena mladini in odraslim ter temelji na vajah, Ulični vadbeni park s katerimi večamo telesno moč s pomočjo lastne teže. Gre za kombinacijo atletskih, gimnastičnih in fitnes vaj. Izredno je priljubljena med mladimi, med katerimi se je skozi druženja ob vadbi v parkih spontano razvilo družbeno gibanje, ki prenaša pozitivna sporočila in širi dober vzor.

V Ajdovščini je rekreacija nadvse priljubljena, tako posamezniki, kot ekipe in društva, s pridom že uporabljajo zunanji fitnes v Športnem parku Pale ter trim naprave na Naravoslovni učni poti ob Hublju.  Zagotovo bo živahno tudi v prvem uličnem vadbenem parku na Vipavskem. Park je odprt in vabi vse rekreacije in druženja željne.