Športne počitnice 2017

datum: 07.06.2017
kategorija: Novice

Športni center Ajdovščina bo tudi v letošnjem poletju prizorišče pestrih, zanimivih ter zabavnih počitnic za otroke. Raznoliki športni programi se bodo začeli takoj po zaključku šolskega leta in bodo trajali do 4. avgusta. V ponudbi je kar 13 različnih športnih taborov.

Po več terminov so med počitnicami zavzeli plavalni, nogometni (posebej tudi za dekleta), košarkarski, rokometni in plesni kamp, v ponudbi bodo še triatlon in lokostrelstvo, pa športna šola, plavalni tečaji … Glede na lansko množično udeležbo otrok na športnih počitnicah so letos ponudbo obogatili s tremi dodatnimi programi. 4-kros kolesarjenje je s svetovnim prvakom Miho Ergaverjem pridobilo veliko navdušencev in tako se bodo med počitnicami otroci lahko spoznavali s kolesarskimi doživetji na poligonu Kolesarskega kluba Črn Trn, seveda v spremstvu izkušenih trenerjev. V Ajdovščini je že kar nekaj časa prisotna nova športna zvrst, flag football, ki izvira iz ameriškega nogometa. Nasprotnikov se ne onemogoča s fizičnimi kontakti, ki pri originalnem ameriškem nogometu niso nič kaj nežni, pač pa je dovolj, da igralcu izpulite zastavico, ki mu plapola okrog pasu.

Drugačno poletno doživetje obeta tudi taborjenje in sicer kar v bližnjem avtokampu, kjer bodo taborniki iz rodu Mladi Bori poskrbeli za pravi taborniški program s spoznavanjem orientacije, spoznavanja narave in drugih taborniških veščin. V šotorih se ji m bodo lahko za eno noč pridružili tudi udeleženci drugih kampov, vključno z nočnim kopanjem in večerjo.

Tudi sicer bodo imeli udeleženci različnih kampov veliko skupnih dejavnosti, od kopanja v bazenu do petkovih zaključnih izletov, poskrbljeno pa bo tudi za jutranje varstvo že od 6.30 naprej.

Sicer pa bo ajdovski bazen odprl svoja vrata v soboto, 17. junija, seveda če bodo vremenski pogoji primerni. Avtokamp ob bazenu pa že deluje.