Igrali so se za varnost

datum: 02.06.2017
kategorija: Novice

„Igrajmo se za varnost“ je dogodek, ki ga Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina (predsednica je Marija Trošt) namenja otrokom ob koncu šolskega leta, da se poučijo o varnosti tako pri igri kot v prometu med razigranimi počitnicami.

V Športnem parku Pale se je zbralo več kot tisoč otrok iz vrtcev in šol občine, ki so na zanimiv način in skozi igro spoznavali delovanje različnih služb in organizacij iz sistema zaščite in reševanja. Osrednja tema je bila sicer reševanje jadralnega padalca. Zbrane je nagovoril tudi župan Tadej Beočanin, učencem je zaželel uspešen zaključek leta in brezskrbno poletje, vendar jih tudi spomnil na pozornost v prometu kot tudi med igro. Pri tem jim bo prav prišlo tudi praktično darilo, ki so ga vsi dobili.

Letos je prvič sodelovala Agencija za varnost v cestnem prometu, ki je svoje aktivnosti izpeljala v sodelovanju s Tehničnim šolskim centrom Nova Gorica, dobrim starim znancem prireditve. Poleg tega so se predstavili Policijska postaja Ajdovščina, Gasilsko reševalni center Ajdovščina, PGD Selo, Urgentna in preventivna služba Zdravstvenega doma Ajdovščina, GRS Tolmin-skupina Ajdovščina, Društvo tabornikov Rod Mladi bori, Radio klub Ajdovščina, Ekipa Prve pomoči Rdečega križa Ajdovščina, Jamarsko društvo Danilo Remškar …