Slikovita maturantska četvorka v Ajdovščini

datum: 19.05.2017
kategorija: Novice

Na Lavričevem trgu je bilo danes okrog poldneva izjemno živahno, saj so maturanti odplesali tradicionalno četvorko, sočasno s tisoči maturantov po številnih evropskih mestih.

Štiri vrste plesalcev so bile zelo dolge in so zapolnile polovico trga. Plesalo je 148 maturantk in maturantov iz treh razredov vzgojiteljske šole in dveh razredov gimnazije Srednje šole Veno Pilon Ajdovščina, pridružilo pa se jim je še 24 maturantov iz Škofijske gimnazije Vipava. Seveda pa je treba tem prišteti še partnerje oziroma soplesalke in soplesalce, tako da je bil pogled na trg res slikovit.

Še pred samo četvorko, ki so se je učili pod vodstvom Plesne šole Rebula, je potekal tradicionalni uvod z nagovoroma ravnatelja Andreja Rutarja in župana občine Ajdovščina Tadeja Beočanina, ki je maturantom zaželel sproščeno poletje in uspešen prestop v zrelost. Tretješolci so nato prejeli v simbolično hrambo šolski ključ, vendar so morali četrtošolcem obljubiti, za bodo zvesto sledili njihovi zapuščini. Nato so maturanti pod vodstvom profesorice Vide Červ gromko odpeli sloviti Gaudeamus.

Pod organizacijo dogodka se sicer podpisuje MC Hiša mladih.