Petomajsko priznanje Branku Jazbarju

datum: 13.04.2017
kategorija: Novice

Po včerajšnji seji občinskega sveta so znani tudi letošnji občinski nagrajenci. Najvišje, Petomajsko priznanje Občine Ajdovščina, bo na slavnostni seji ob prazniku občine 5. maja prejel Branko Jazbar. Podeljenih bo tudi pet Zlatih znakov Občine Ajdovščina.

 Branko Jazbar je znan likovni pedagog in priznan umetnik, ki se je proslavil tudi na športnem področju, njegova strast je rokomet. Za uspehe na vseh treh področjih je prejel več pomembnih nagrad in priznanj. Kot aktiven upokojenec še vedno skoraj vsak dan spleza na Čaven ter nam redno ponuja na ogled svoje umetniške vtise z zanimivih potovanj.

Z Zlatim znakom Občine Ajdovščine pa bodo na letošnji proslavi ob občinskem prazniku nagrajeni:

- Prostovoljno gasilsko društvo Col, ki praznuje 40. obletnico delovanja,

- Pivovarna Pelicon, ki je Ajdovščino postavila na svetovni pivski zemljevid,

- Združenje borcev za vrednote NOB Ajdovščina – Vipava, za zasluge pri ohranjanju domoljubnih vrednot,

- Ivan Ličen, član Društva zdravljenih alkoholikov, ki je osebni proces zdravljenja oplemenitil z aktivnim delovanjem v društvu in na področju preventive pred odvisnostmi nasploh,

- Rajko Troha, dolgoletni predsednik KS in aktiven krajan Velikih Žabelj ter aktualni predsednik Območnega združenja Rdečega križa Ajdovščina.

Čestitke vsem prejemnikom priznanj. Slavnostna seja ob prazniku občine Ajdovščina bo potekala v petek, 5. maja, ob 18. uri v Dvorani prve slovenske vlade. Slavnostni govornik bo župan Tadej Beočanin. Kulturni program bodo oblikovali mladi domači umetniki – glasbena zasedba Mart, plesalci in interpreti, pod režijsko taktirko Petra Avbarja. Vabljeni!