Tudi ajdovski stolp v modrem

datum: 31.03.2017
kategorija: Novice

Generalna skupščina Združenih narodov je 2. april razglasila za svetovni dan avtizma z namenom, da bi spodbujala k boljšemu razumevanju avtizma v družbi.

S tem OZN poziva voditelje in odločevalce, pa tudi šole, da odprejo svoja vrata otrokom, dijakom in študentom z avtizmom, poziva javne urade, velika in majhna podjetja, da si vzamejo čas in se poučijo o avtizmu in da začnejo zaposlovati osebe z avtizmom ter poziva k popolni integraciji oseb z avtizmom v družbo.

Ljudje z avtizmom imajo namreč lahko velik potencial. Večina ima vizualne, umetniške ali akademske veščine. Za vzpostavitev resnično vključujoče družbe je nujno potrebno prepoznavanje talentov pri osebah z avtizmom, njihove pomanjkljivosti pa odpravljati z zgodnjimi obravnavami ter s sodobnimi uspešnimi terapevtskimi pristopi.

Ob 2. aprilu, svetovnem dnevu zavedanja o avtizmu, se na ta dan vse vidnejše stavbe po svetu odenejo v modro barvo. Na predvečer bodo tako v modrem zažareli Empire State Building v New Yorku, operna hiša v Sidneyu, pa tudi stolp številka 8 v ajdovskem gradu.