Vseslovenska akcija urejanja gorsko-kolesarskih poti tudi pri nas

datum: 30.03.2017
kategorija: Novice

Mednarodna zveza gorskokolesarskih organizacij (IMBA Europe) ta konec tedna prireja delovno akcijo čiščenja in urejanja poti. V Sloveniji bo akcija potekala na 35 lokacijah, tudi na območju naše občine. Kolesarski klub Črn trn bo s pomočjo prostovoljcev uredil gorskokolesarsko pot na Brjah. Pridružil se jim bo tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.

odprimopoti.si-banner.jpgPobudnik in koordinator vseslovenske akcije je Slovenski gorskokolesarski konzorcij odprimopoti.si, pridružil se ji je tudi ajdovski Kolesarski klub Črn trn. Ideja o urejanju poti na Brjah je padla lani, na organiziranem kolesarjenju po Vipavski dolini. Sobotne akcije na Brjah se bo udeležil tudi predsednik Republike Slovenije Borut Pahor.  

Namen akcije je promocija gorskega kolesarjenja. Kot so organizatorji zapisali v sporočilu za javnost, mora kolesarska skupnost odrasti in dokazati, da je sposobna prevzeti svoj del odgovornosti za spoštovanje zakonodaje, njeno spreminjanje ter odgovornosti na terenu. Črntrnovci pa želijo promovirati tudi turizem na Vipavskem, saj bo nova pot odlična dodatna turistična ponudba. 

Delovna akcija bo potekala v soboto, 1. aprila od 10.30 naprej, na Brjah. Če se ji želite pridružiti, se o podrobnostih pozanimajte pri predsedniku Kolesarskega kluba Črn trn Aljažu Kodriču: aljaz.kodric@crntrn.com ali 040-593-388.