Gostje s Kanarskih otokov na Policah

datum: 02.02.2017
kategorija: Novice

V soboto se na ajdovskih Policah obeta en od vrhuncev letošnje rokometne sezone – igralke Mlinotesta bodo v prvi tekmi osmine finala pokala Challenge gostile ekipo Remudas s Kanarskih otokov. Tekma bo ob 20. uri, že popoldan pa se bo začel pester spremljevalni program z nastopi mlajših selekcij ajdovskega kluba.

Ajdovke so se z dvema zmagama v Turčiji presenetljivo uvrstile v nadaljevanje tekmovanja, kjer jim je žreb namenil branilke lanskega naslova, ekipo z otoka Gran Canaria, kjer bo čez teden dni tudi povratno srečanje.

V dveh tekmah proti Zagnossporju so Ajdovke prikazale srčen pristop in veliko željo po dokazovanju in v žalost zavile turško rokometno javnost, ki je pričakovala gladko zmago svoje mednarodne zasedbe. Prva violina ajdovske ekipe je bila tedaj Nina Zulić, ki je tekmicam v dveh tekmah nasula kar 22 golov. Nina je v dresu mlinark igrala kot posojena igralka ljubljanskega Krima, ki pa jo je zaradi dobrih predstav in izjemne forme 'potegnil' nazaj v prestolnico. Zulićeva je bila tako tudi prva strelka na prvenstvenem srečanju v sredo med Krimom in Mlinotestom in proti donedavnim soigralkam dosegla šest golov. V Mlinotestu so nato skušali zakrpati veliko vrzel in pritegnili v svoje vrsto krožno napadalko Manco Jurič in zunanjo igralko Hristino Nedejković, ki je bila na omenjeni tekmi že najboljša strelka mlinark s petimi zadetki.

Klub Remudas je na tretjem mestu močnega španskega prvenstva, zanj igra več reprezentantk različnih držav, tako da so gostje velike favoritinje za naslednji krog. Toda papirnati favoriti ne zmagajo vedno in to so dokazale tako Ajdovke v Turčiji kot državna reprezentanca v Parizu. Žoga je še vedno okrogla in vsaka tekme se začne z 0 : 0.