'Moja pobuda' se uresničuje

datum: 20.01.2017
kategorija: Novice

Včeraj je v prostorih Občine Ajdovščina potekal delovni sestanek s pobudniki izbranih idej v projektu Moja pobuda, ki bodo izvedene v letu 2017. Želja župana je, da bi krajani čim bolj sodelovali pri izvedbi njihove ideje.

 Moja pobuda, projekt uresničevanja participativnega proračuna, ki je lani k sodelovanju pozval občanke in občane Ajdovščine, je ponudil celo vrsto zanimivih idej, o katerih smo glasovali 19. junija 2016. Izbrali smo 31 idej, ki bodo realizirane v letih 2017 in 2018, zanje pa bo porabljen dober odstotek obeh občinskih proračunov, oziroma skupaj največ 360.000 evrov.

Včeraj je potekal delovni sestanek s pobudniki prvega dela idej, ki gredo v izvedbo v letošnjem letu. Povabljeni so bili tudi predsedniki krajevnih skupnosti, kjer se bo te projekte izvajalo. Želja župana je, da bi tako pobudniki, kot predsedniki krajevnih skupnosti, aktivno sodelovali pri uresničevanju. Namen sestanka je bila seznanitev pobudnikov in predsednikov s skrbniki in potekom izvedbe posameznega projekta. Za prvih 18 projektov se bodo v kratkem pričeli postopki zbiranja ponudb, pridobivanja potrebne dokumentacije, izbire izvajalcev, izvedbe. Uresničeni naj bi bili do konca novembra, na leto 2018 pa čaka še 13 idej.