POPRI 2017 – tekmovanje se začenja marca

datum: 14.01.2017
kategorija: Novice

POPRI je vseslovensko tekmovanje za najboljše podjetniške ideje med mladimi. Projekt POPRI je lanski zmagovalec nagrade Evropske komisije v kategoriji spodbujanja podjetništva. Tekmovanje se začenja 13. marca, zato velja s pripravo poslovnih modelov pohiteti.

POPRI je vseslovensko tekmovanje za najboljše podjetniške ideje med mladimi, ki na edinstven način mladim ponudi možnost, da preverijo svojo podjetniško idejo, pridobijo veščine podjetnosti in začnejo graditi svojo prihodnost že v času šolanja. Lani se je tekmovanja udeležilo 260 mladih iz 31 krajev Slovenije. V projektu lahko sodelujejo osnovnošolci od 7. do 9. razreda, srednješolci in študenti ter drugi mladi do 29. let, ki še nimajo svojega podjetja. Prijavijo se s svojo podjetniško idejo, ki jo podrobneje opišejo v predlogi. Na POPRI se lahko prijavijo tudi tisti, ki so v sklopu izobraževalnega procesa že izdelali podobno seminarsko nalogo v povezavi s podjetniškimi idejami, pod pogojem, da prijavo prilagodijo formatu tekmovanja POPRI.

Tekmovanje se začenja 13. marca, ko je treba oddati poslovne modele, 6. aprila dopoldne se bo v Nova Gorici strokovni komisiji predstavilo 10 finalistov, popoldne pa bo v novogoriškem gledališču zaključna prireditev s podelitvijo nagrad.