Zaključek Wind Risk projekta

datum: 09.12.2016
kategorija: Novice

Z zaključkom leta 2016 se zaključuje tudi projekt Wind Risk, ki je sofinanciran s strani finančnega mehanizma za civilno zaščito Evropske Komisije. Še zadnje delovno srečanje projektnih partnerjev je potekalo v Ljubljani.

logo

V Ljubljani so se 1. decembra 2016 še zadnjič sestali Wind Risk projektni partnerji iz Dortmunda, Splita, Ljubljane in Ajdovščine. Srečanje se je začelo s terenskim ogledom Tivolija in Rožnika, kjer so še vedno vidne posledice žleda iz leta 2014 in močnega vetra ter izzive s katerimi se soočajo lastniki tamkajšnjih gozdov. Sledil je interni delovni sestanek, na katerem so partnerji evalvirali že opravljena poročila in uspešno zaključili projektne aktivnosti.

logoeuNaslednjega dne je na Univerzi v Ljubljani potekala mednarodna delavnica, katere se je aktivno udeležila tudi strokovna javnost, ki jo problematika hudega vetra še posebej zanima. Najprej so si sledile predstavitve projektnih partnerjev z doseženimi in realiziranimi rezultati, nato so si sledila predavanja povabljenih gostov. V popoldanskih urah pa so udeleženci delavnice obiskali Agencijo Republike Slovenije za okolje, kjer jim je bil predstavljen sistem merjenja in opozarjanja prebivalstva na močno burjo in ostale vremenske neprilike.

Vsi končni rezultati projekta bodo javno objavljeni na spletni strani projekta www.windrisk.eu, zato vas vabimo, da nas še naprej spremljate tako na spletni strani kot tudi na spletnih omrežjih.

Wind Risk delovna skupina iz Ajdovščine

 «With the contribution of the Civil Protection Financial Instrument of the European Union«