Praznični koncert na dan samostojnosti in enotnosti

datum: 22.12.2016
kategorija: Novice

Osrednja občinska slovesnost ob dnevu samostojnosti in enotnosti bo potekala prav na praznični dan, v ponedeljek, 26. decembra, ob 17. uri, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini. Slavnostni govor pripravlja član Državnega sveta RS gospod Tomaž Horvat, sledil bo praznični koncert kvarteta Cellostrike, z vokalno gostjo Saro Hreščak. Vabljeni!

dan samostojnosti plakat ozek 2016 - 3.jpg Magister prava Tomaž Horvat, doma iz Ozeljana, je bil v Državni svet izvoljen kot predstavnik volilnih interesov. Je predsednik Mandatno-imunitetne komisije, Podpredsednik Komisije za socialno varstvo, delo, zdravstvo in invalide ter član Komisije za kulturo, znanost, šolstvo in šport.

Prazničnemu govoru bo sledil koncert kvarteta Cellostrike, z vokalno gostjo Saro Hreščak. Skupina mladih violončelistov s Primorske je hkrati tudi del simfoničnega orkestra NOVA filharmonije. Nastopajo v različnih zasedbah, odlikuje jih želja po skupnem ustvarjanju, mladostna razigranost in smisel za skupinsko delo. Skupaj so začeli igrati leta 2014, za seboj imajo več koncertov. Na koncertu v Ajdovščini bo z njimi nastopila pevka Zala Hreščak. Zala je študentka angleščine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. S petjem se ukvarja od majhnega. Študentka angleščine se še vedno aktivno posveča petju, predvsem muzikalom. Repertoar prazničnega koncerta bo pisan na kožo mladim glasbenikom, slišati bo tako klasične skladbe, kot tudi priredbe popevk in rockovskih skladb. Vabljeni!