Še ena odlična sezona za mlade plavalce

datum: 17.11.2016
kategorija: Novice

Miha Rijavec, Sara Ličen, Sanja Dumenčić, Ema Čehovin, Michel Batagelj

Jutri pod večer bo v Domu krajanov Ajdovščina potekal sprejem za mlade ajdovske plavalce in kajakaša, ki so sezono zaključili z odličnimi rezultati. Po rezultatih vidno izstopa večkratni državni prvak Miha Rijavec, ki se je okitil s kar štirimi medaljami s treh državnih prvenstev.

 Ustanoviteljica in trenerka Plavalnega kluba Ajdovščina Ana Ličen, nekdanja tekmovalna plavalka, si je za cilj zastavila tekmovalno plavanje, oziroma vzgojo mladih v uspešne in vrhunske plavalce. Klub ima za seboj drugo celo tekmovalno sezono in izjemne rezultate. Poleg Ane Ličen sta za uspehe zaslužna še trenerja David Koren in Maja Kavčič. Tekmovalci so izboljšali svoje osebne rekorde, mnogi pa že posegajo po najvišjih uvrstitvah. Najbolje sta se odrezala Sara Ličen in Miha Rijavec. Sara je na državnem prvenstvu v Kranju trikrat stala na zmagovalnem odru – 2. mesto v disciplinah 50 in 100 m delfin ter 3. mesto na 50 m prosto. Miha pa je osvojil 2. mesto na 50 m delfin ter 3. mesto na 100 m delfin. Na svoje uspehe je lahko nadvse ponosna tudi Sanja Dumenčić, z dvema finaloma na 50 m hrbtno in 400 m prosto ter 7. mesto na 800 m prosto. 

 

Miha Rijavec Miha Rijavec je vsestranski »vodni« športnik, poleg plavanja je namreč nadvse uspešen tudi v veslanju, ki ga trenira v Kajak klubu Soške elektrarne Nova Gorica. Na koncu letošnje sezone se je Miha okitil s kar tremi naslovi državnega prvaka v kajaku in kanuju na divjih vodah – v Tolminu je skupaj z Janom Šušmeljem in Mihom Faganeljem osvojil 1. mesto v ekipni vožnji v spustu – kajak , v Celju je dvakrat slavil zlato - v ekipni vožnji sprint kanu je stal na najvišji stopnički skupaj z Janom Šušmeljem in Rokom Bezeljakom, v ekipni vožnji v slalomu s kanujem pa z Urbanom Gajškom in Adamom Križajem – ekipa je osvojila absolutno 2. mesto! Miha Rijavec pa je letos prvič nastopil na državnem prvenstvu v kajaku in kanuju na mirnih vodah septembra na Bledu ter v paru z Janom Černetom osvojil 3. mesto.

Sprejem za mlade ajdovske plavalce, ki ga prireja pokrovitelj – podjetje Fama iz Vipave, bo potekal jutri, v petek, 18. novembra, ob 18.30, v Domu krajanov Ajdovščina.