Zlati glas Marka Keteja

datum: 13.10.2016
kategorija: Novice

V Viteški dvorani ljubljanskih Križank bo v ponedeljek, 17. oktobra, na koncertu z naslovom Zlati glasovi nastopil tudi ajdovski baritonist Marko Kete. Naslov koncerta ni slučajen. Na njem bodo namreč prepevali pevci, ki so na letošnjem državnem tekmovanju glasbenih šol TEMSIG prejeli zlata priznanja.

 Marko je bil najprej uspešen na regijskem tekmovanju, kjer je prejel zlato priznanje in najvišje število točk med vsemi pevci, ki so tekmovali v vseh kategorijah in v vseh regijah. Na državnem tekmovanju, ki je sledilo, pa je v najvišji kategoriji, v starostni skupini do 32 let, prejel prvo nagrado in zlato priznanje. Ta uvrstitev mu je prinesla nagrado Festivala Ljubljana, v okviru katerega bo 27. oktobra imel recital na drugem koncertu mednarodnega cikla Mladi virtuozi.

Marko Kete je doslej prepeval v različnih pevskih zasedbah, sodeloval je pri projektih Zbora Slovenske Filharmonije, kot solist je nastopal na več recitalih, božičnih in velikonočnih koncertih, drugih javnih prireditvah ter z različnimi instrumentalnimi in vokalnimi zasedbami sodeloval pri snemanju zgoščenk s sakralno glasbo.

Marko Kete ni samo pevec. S petjem se sicer ukvarja resno, poglobljeno, profesionalno, zanj porabi veliko časa in mnogo lastnih sredstev, a po poklicu je doktor znanosti s področja okoljskih znanosti in je zaposlen kot tehnolog. Ima tudi družino in je zelo hvaležen ženi Teji, ki ga spodbuja in podpira pri njegovi 'drugi' veliki ljubezni, ki jo petje vsekakor predstavlja. Letos je prvič tekmoval in takoj požel velik uspeh.