Šola Šturje s prizidkom

datum: 05.10.2016
kategorija: Novice

Ob današnjem svetovnem dnevu učiteljev čestitamo vsem, katerih poslanstvo je izobraževanje in vzgoja. Letošnji dan poteka pod geslom »Cenimo delo učiteljic in učiteljev, izboljšajmo njihov položaj!«.

Šola šturje s prizidkom Učiteljice in učitelji ajdovskih mestnih osnovnih šol imajo za seboj delovno poletje. Osnovna šola Danila Lokarja se že dodobra navaja na vsakodnevno rutino. Osnovna šola Šturje pa se pripravlja na vselitev - preko poletja se je namreč gradilo prizidek, ki čaka le še na tehnični prevzem.

Prizidek, ki z obstoječim delom tvori enovit objekt, je umeščen na jugovzhodni del. Šola je pridobila 6 novih učilnic, s pripadajočimi komunikacijskimi prostori (hodniki, kabineti, ...). Prostori čakajo le še na opremo, ki bo nameščena takoj po tehničnem pregledu. Objekt je Šola šturje s prizidkom gradilo podjetje Zidgrad iz Idrije, vrednost gradbenih del je znašala 424 tisoč evrov (brez davka) in jo je v celoti kril proračun Občine Ajdovščina. Občina je šoli prispevala tudi sredstva za opremo in igralo, okoli 73.000 evrov.

 Štursko šolo v tem šolskem letu obiskuje 435 otrok, razdeljenih v 23 oddelkov. Prostorsko stisko so doslej z nekaj ustvarjalnosti reševali v obstoječih prostorih, tako da so delili učilnice, ali pa pouk opravljali v kabinetih. S prizidkom pa bo prostora za lep čas dovolj.