Britanski novinar James McKnight kolesaril po Vipavski dolini

datum: 02.10.2016
kategorija: Novice

Na povabilo TIC Ajdovščina se je 23. in 24. septembra 2016 v Vipavski dolini mudil vrhunski fotograf in novinar James McKnight iz Velike Britanije. Priznani novinar, specializiran za področje gorskega kolesarjenja, se je s svojo ekipo udeležil turneje po najboljših gorsko kolesarskih središčih v Sloveniji, med katerimi je tudi Vipavsko dolina.

Vipavska dolina se z vključitvijo v mednarodne projekte s področja kolesarjenja v zadnjih letih uspešno postavlja na evropski zemljevid kolesarskih destinacij, prisotno je močno angažiranje lokalnih klubov in društev, še posebej kolesarskega kluba Črn trn iz Ajdovščine, katerega član je prav pred kratkim postal svetovni prvak v 4 krosu. Zato ni naključje, da so pomembne goste po najbolj atraktivnih predelih Vipavske doline vodili izkušeni kolesarji iz Črnega trna, ki so Britance navdušili z adrenalinskim spustom s Čavna, pa tudi nekoliko bolj umirjenim kolesarjenjem po vinorodnih vipavskih gričih. Ob zaključku ture po Vipavski dolini so si ogledali še progo v športnem parku Pale v Ajdovščini ter se srečali z aktualnim svetovnim prvakom Miho Ergaverjem. Poleg kolesarskih užitkov se je ekipa britanskih novinarjev spoznala tudi z odlično vipavsko kulinariko, vrhunskimi vini in lokalnim pivom.

Verjamemo, da bodo objave v revijah Mountain Biking UK Magazine in preko socialnih omrežij Bike Radar pripomogle k ugledu Vipavske doline kot športno-turistične destinacije.

TIC Ajdovščina