Skupna vaja gorskih reševalcev v dolini Glinščice

datum: 27.09.2016
kategorija: Novice

V soboto, 24. septembra, smo se člani postaje Gorske reševalne službe Tolmin, skupina Ajdovščina, udeležili skupne vaje z Italijani v Glinščici. Tržaška postaja (Soccorso alpino Trieste) je namreč za proslavitev 60. obletnice delovanja organizirala dvodnevno vajo v dolini Glinščice, na katero je povabila tudi nas, ter postajo iz Sappade v Karnijskih Alpah.

Skupna vaja gorskih reševalcev Ajdovska skupina se je udeležila samo sobotnega dogajanja. Scenarij je predvideval ponesrečeno  osebo v zgornjem delu 40 metrskega slapu. Najprej je bilo potrebno opraviti spust ponesrečenca z nosili do vznožja slapu ter izvesti preusmeritev spusta na breg potoka. Nato je sledil štafetni dvig ponesrečenca do poti. Vsaka postaja je bila odgovorna za določen del reševanja, nekaj članov pa smo pomešali med ekipe, da smo lahko dobro spoznali in primerjali različne tehnike reševanja. Na koncu smo izvedli še analizo in sklenili uspešno vajo ob dobri hrani in pijači. Tržačani so se zares potrudili.

Skupna vaja gorskih reševalcev

 Z uspešno vajo smo še utrdili dobre odnose in se že dogovorili za nadaljnje sodelovanje, tudi s kolegi iz Sappade. Tržačanom se zahvaljujemo za gostoljubje in jim čestitamo za uspešnih 60 let postaje.

Oglejte si video 

 

Tadej Slokar