Balinarji upokojenci na državnem prvenstvu v Ajdovščini

datum: 07.09.2016
kategorija: Novice

Delegat ZDUS, predsednik severnoprimorske zveze DU Zlatko Martin Marušič, predsednica DU Ajdovščina Metka Marušič in podžupan Občine Ajdovščina Alojzij Klemenčič

Ajdovščina danes diha v športnem duhu, kar na dveh domačih baliniščih namreč potekajo tekmovanja balinarjev upokojencev za državni pokal.

DP v balinanju upokojencev - september 2016 Tako pomembno tekmovanje v sicer pestrem naboru upokojenskih športnih dogodkov se prvič odvija v Ajdovščini. Organizator, Društvo upokojencev Ajdovščina, ima že veliko izkušenj z medobčinskimi in regijskimi športnimi srečanji. Predsednica Metka Marušič je ponosna na izkazano zaupanje za organizacijo, pa tudi na svoje športnike, ki redno dosegajo odlične rezultate. Športne sreče in lepih doživetij v Ajdovščini je zbranim na slovesnosti ob odprtju prvenstva zaželel tudi podžupan Občine Ajdovščina Alojzij Klemenčič. Predsednik zveze severnoprimorskih upokojencev Zlatko Martin Marušič je spomnil na pomembno obletnico – ZDUS letos praznuje 70 let.

150 športnikov, 14 ženskih in 14 moških ekip iz vse Slovenije, se je nato odpravilo na tekmovališča – ženske v balinarsko dvorano na Planini, moški pa v Pale, kjer bodo pozno popoldan potekala tudi vsa finalna tekmovanja.