Javna razprava o celostni prometni strategiji Občine Ajdovščina

datum: 12.08.2016
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina je z namenom uvajanja dolgoročnih in trajnostnih rešitev na področju urejanja prometa pristopila k projektu izdelave Celostne prometne strategije (CPS), za katero želimo, da predstavlja strateški dokument s konkretnimi ukrepi na področju prometa, ki bodo vodili v pozitivne spremembe, vse z namenom doseganja višje kakovosti življenja v občini.

Ker so nam vaše izkušnje, znanja in ideje izredno pomembne, si želimo vašega aktivnega sodelovanja, saj bomo le na ta način lahko prepoznali prometne izzive občine ter poiskali ustrezne rešitve.

Zato vas vljudno vabimo na prvo javno razpravo o CPS, ki bo potekala v sredo, 24. avgusta 2016, od 17.00 do 19.00 v Domu Krajanov Ajdovščina, Prešernova 26, 5270 Ajdovščina.

Na tokratni javni razpravi vas bomo seznanili s trajnostnim načinom prometnega načrtovanja, ki bo osnova za pripravo strateškega dokumenta ter vlogo javnosti pri tem. Strokovnjaki bodo predstavili izzive in priložnosti ter primere dobrih praks trajnostne mobilnosti v primerljivih mestih. Vabljeni, da na javni razpravi podate tudi svoja izhodišča in mnenja.