Sprejem za olimpijko Polono Batagelj

datum: 11.08.2016
kategorija: Novice

Edina udeleženka letošnjih olimpijskih iger iz Vipavske doline, kolesarka Polona Batagelj, je svoj nastop v cestni vožnji že opravila in se vrača v domovino. Zvečer ji v Ajdovščini pripravljajo sprejem.

Na svoji drugi olimpijadi se je Polona Batagelj na (zdaj že zloglasno) progo v Riu podala pogumno in je večino dirke uspela slediti najboljšim, do zadnjega vzpona, ko je bil ritem vodilnih prehud. Nadaljevala je v svojem ritmu, na nevarnem spustu, ki ga je dodatno otežil dež, pa ni tvegala preveč. Tako v moški kot v ženski tekmi je bilo namreč na tem delu proge več srhljivih padcev z resnimi poškodbami.

Skozi cilj je Polona zapeljala kot 32., nekako v skladu s pričakovanji. Sicer pa bo o vsem tem in vtisih z olimpijade nasploh s prve roke povedala na današnjem sprejemu, ki se bo začel ob 19. uri na Trgu 1. slovenske vlade v Ajdovščini. Prirejajo ga Občina Ajdovščina, Športna zveza Ajdovščina in Zavod za šport Ajdovščina. Dogajanje bodo popestrili plesalci Plesnega centra ADC, glasbenica Tina Bolko in kolesarji Črnega trna. Tudi torta ne bo manjkala!