V soboto zvečer vsi na bazen!

datum: 03.08.2016
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina je sprejela ponudbo organizatorjev prireditve City games, glede na to, da ima z letnim kopališčem primerne pogoje za izvedbo takšnih iger. Za Ajdovščino je organizacija polfinalnega tekmovanja priložnost za promocijo tako bazena kot mesta nasploh, saj bo prireditev medijsko odzivna - polfinale bo snemala tudi nacionalna televizija. Hkrati pa predstavljajo City games popestritev poletnega dogajanja v Ajdovščini in zabavo za vse gledalce/obiskovalce. Dogodek je brez vstopnine.

 

Ajdovščino bo na igrah zastopala ekipa Triatlon kluba Ajdovščina. Tekmovalna ekipa šteje osem članov, med katerimi morajo biti najmanj tri predstavnice nežnega spola. Organizatorji sicer priporočajo, da mestne ekipe v svoje vrste povabijo znane lokalne športnike. Spomnimo, Ajdovščina je s svojo ekipo nastopila leta 1994 na Igrah brez meja v Rimu in osvojila četrto mesto. Med drugimi je bil v ekipi tudi legendarni nogometaš Adrijan Fegic.

Legendarne Igre brez meja, ki so pred četrt stoletja pred TV ekrane prikovale množice gledalcev, so se v zmanjšanem obsegu pred leti vrnile kot Jadranske igre. Ena od kvalifikacijskih tekem sedme sezone bo tudi na bazenu v Ajdovščini.

Organizatorji iz Hrvaške so se odločili, da Jadranske igre preimenujejo v City Games prav z ambicijo, da se sedanje igre čim bolj približajo kultnim Igram brez meja. Šestim dosedanjim državam udeleženkam iz nekdanje Jugoslavije so pridružili novih šest (Madžarska, Italija, Avstrija, Nemčija, Nizozemska in Velika Britanija). Tako bodo igre letos v 40 različnih mestih, prijavilo se je 200 ekip, v živo naj bi si jih ogledalo 70 tisoč ljudi, preko malih ekranov pa več kot 8 milijonov gledalcev, saj bodo igre prenašale državne televizije osmih držav, tudi RTV Slovenija.

Polfinalni tekmi za Slovenijo bosta 6. avgusta Ajdovščini in 11. avgusta v Radljah ob Dravi , državno finale bo potem 13. avgusta v Kranju. Finale celotnih iger bo v Biogradu na Moru, kjer je lani ekipa Maribora osvojila drugo mesto.