Prihaja Rock Batuje!

datum: 28.07.2016
kategorija: Novice

Jutri se bo v Batujah zgodila ena večjih tradicionalnih rockerskih veselic tega poletja v naši dolini. Vrhunec Rock Batuje 2016 bo zagotovo nastop domačih Elvis Jacksonov, ki polnijo koncertna prizorišča širom Evrope.

Rock Batuje 2016Ob njih bodo z odra hrumeli še Happy Ol’ McWeasel, energičen folk-punk-rock bend, s tradicionalnim keltskim melosom. Eden od večjih uspehov skupine je soundtrack v CBS-ovi seriji The Crazy Ones, z Robinom Wiliamsom in Sarah Michelle Geller v glavnih vlogah. Nastopili bodo še Giacomo Voli, italijanski rocker, znan iz italijanskega šova The Voice ter dve lokalni zasedbi – Rodoljubac in mlada, še neuveljavljena skupina Neonante.  

Rock batuje Batujska rockerska zgodba se je lotila pred 13 leti, predvsem z namenom promocije batujskih Skalpov, željnih koncertnih odrov. Skozi leta prirejanja festivala je priložnost za predstavitev dobilo veliko domačih bendov, hkrati pa so Batuje gostile vse, kar je v zadnjem desetletju zaznamovalo slovensko rockovsko sceno in veliko odličnih gostov iz tujine. Eno najbolj svetovno zvenečih imen je zagotovo zasedba Uriah Heep, ki je v Batujah nastopila poleti 2014.  Še več o zgodovini festivala si lahko ogledate v kratkem promocijskem videu: https://www.youtube.com/watch?v=9prOYZuplB8

Batujskega festivala pa ne zaznamuje zgolj dobra glasba, pač pa tudi zanimiva lokacija, možnost brezplačnega kampiranja za obiskovalce, ponudba dodatnih dejavnosti ter dobra organizacija.

Vse informacije o jutrišnjem koncertu najdete na spletišču RockBatuje