Dve Poloni, dva uspeha

datum: 11.07.2016
kategorija: Novice

Ajdovska pevka Polona Furlan, ki sicer živi v Kopru, je nastopila na letošnjih Melodijah morja in sonca v Portorožu in prejela nagrado za najboljše besedilo festivala. Ajdovska kolesarka Polona Batagelj pa je končala ženski giro na 22. mestu.

polona batagelj giro rosa 2016Polona Furlan je v Avditoriju odpela lastno skladbo z naslovom Voda in se z njo uvrstila na sedmo mesto, pri čemer je prejela posebno nagrado žirije za najboljše besedilo letošnjega festivala. Kot najboljša besedilopiska je bila Polona nagrajena na tem festivalu že leta 2012 za pesem Taka kot sem. Tokrat pa je Polona zajadrala tudi v skladateljske vode, saj je sopodpisana tudi kot soavtorica glasbe za skladbo Voda. In ni presenečenje, če je združila moči s še enim Ajdovcem, ki sicer živi v Kočevju, namreč Primožem Velikonjo, s katerim je Polona sodelovala že v mladih letih in na začetku svoje glasbene poti - v skupini The Jockers.  

Giro Rossa je ženska različica moške kolesarske dirke Giro d'Italia, letos je bil po cestah severne Italije že 27. izvedba. Polona Batagelj je vseh devet etap kolesarila zelo dobro in se na koncu veselila 22. mesta. Polona vozi za slovensko profi ekipo BTC City in je bila tudi njena najboljša predstavnica na dirki. Rezultat dirke je vzpodbuden pred osrednjim ciljem sezone, nastopu na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru. Polona bo pri 27-ih že drugič sodelovala na največjem športnem dogodku na svetu.