25 let samostojnosti bomo proslavili v Črničah

datum: 24.06.2016
kategorija: Novice

Osrednja občinska proslava ob dnevu državnosti bo prav na praznični dan, v soboto, 25. junija ob 18. uri, na športnem igrišču v Črničah. Slavnostni govornik bo načelnik Generalštaba Slovenske vojske, generalmajor dr. Andrej Osterman. Po uradnem delu sledi še krajši koncert Ženskega pevskega zbora Kombinat.

Slovesnost v Črničah bo potekala tudi v spomin na prvi oborožen spopad v vojni za Slovenijo, ki je potekal 28. junija 1991 leta. Uvodoma bodo nastopili govorniki – obiskovalce bodo pozdravili predstavnik krajevne skupnosti Črniče, predsednik območnega združenja Veteranov vojne za Slovenijo Ajdovščina – Vipava Ivan Marc in župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin, praznični govor pa pripravlja generalmajor dr. Andrej Osterman. Prvi del slovesnosti bodo s kulturnim programom popestrili kvartet Policijskega orkestra in šolarji podružnice Črniče. V drugem delu proslave pa bo s krajšim koncertom nastopil Ženski pevski zbor Kombinat, pod taktirko dirigentke Mateje Mavri.

razstava črniče.jpgProslavo ob dnevu državnosti bodo okrasili člani Fotografskega društva Veno Pilon, s priložnostno razstavo Črniče, biser preteklosti. 

Pobudnik in organizator slovesnosti v Črničah je Območno združenje veteranov vojne za Slovenija Ajdovščina – Vipava, v sodelovanju z Občino Ajdovščina, Krajevno skupnostjo Črniče in ŠKTD Parapet iz Črnič, ki bo poskrbelo za prijetnejše druženje po proslavi.

Dobrodošli!