Tradicionalni dobrodelni koncert: Venčko letos lažje na oder

datum: 03.06.2016
kategorija: Novice

V soboto, 4. junija ob 20.30, bo v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini tradicionalni dobrodelni koncert za podporo neodvisnemu življenju hendikepiranih, ki ga že vrsto let pod okriljem društva YHD prireja Venčko Petrič. Prav on je pobudnik urejenega dostopa gibalno oviranim na oder našega osrednjega kulturnega hrama.

Stopniščna ploščad to omogoča že od letošnjega januarja. Dobrodelni koncert pa bo priložnost, da podžupan Občine Ajdovščina Alojzij Klemenčič in Venčko Petrič pridobitev slovesno predata svojemu namenu. Ajdovska dvorana je prva v Sloveniji s takšno rešitvijo. Izdelek FlexStep danskega proizvajalca je dobavilo in montiralo podjetje Caster d.o.o., na mestu starega, odstranjenega stopnišča. Nova stopniščna ploščad se nevpadljivo vključuje v interier dvorane ter zadošča zahtevam po univerzalnosti in večji nosilnosti – do 300 kg.

 

Vabljeni na dobrodelni koncert, nastopila bo odlična zasavska rockovska zasedba Hiša. Z nakupom vstopnice boste prispevali k neodvisnemu življenju hendikepiranih ter v dobri družbi preživeli lep glasbeni večer.