Rusija je ogromno tržišče

datum: 01.06.2016
kategorija: Novice

Predstavniki ajdovske občine so v okviru slovenske delegacije SPIRIT-a in Državnega sveta RS sodelovali na velikem gospodarskem forumu, ki ga je organizirala v mestu Vladimir tamkajšnja regija. Zanimanje tamkajšnjih podjetnikov za sodelovanje s podjetji iz ajdovske občine je bilo precejšnje, največ na področju živilsko predelovalne industrije in turizma.

Rusi se zanimajo predvsem za prenos tehnologije, ki jo imajo ajdovska podjetja, pri čemer bi ruski partnerji poskrbeli za tržišče, ki je za naše razmere izjemno veliko in željno novih produktov.

Poleg tega se je slovenska delegacija lahko prepričala, da ima sodelovanje regije Vladimir in Slovenije izrazito politično podporo na najvišji ravni, kar v Rusiji tudi veliko šteje. Seveda pa je treba načelne dogovore še udejaniti, kar bo zahtevalo še veliko dela. Vsekakor je treba v tej smeri nadaljevati.

Obetavni so tudi izgledi sodelovanja na področju turizma – ker ruski turisti ne potujejo več v Turčijo in Egipt, se počasi obračajo proti Evropi. Slovenijo dojemajo kot prijazno in varno destinacijo in so pripravljeni tudi vlagati v nastanitve pri nas.

Morda ne gre zanemariti niti dejstva, da v regiji Vladimir ne uspeva vinska trta in da bi to lahko izkoristili vipavski vinarji. 

Povezana novica: 

Ruska regija Vladimir je zelo zainteresirana za sodelovanje s slovenskimi podjetji