Skozi Labirint do medalje

datum: 31.05.2016
kategorija: Novice

Na Festivalu Labirint februarja v Ajdovščini je sodelovalo 22 osnovnih šol iz severnoprimorske regije z več kot dve sto učenci. Tisti s kvalitetnejšimi raziskovalnimi nalogami in inovativnimi idejami so se sredi maja udeležili 50. državnega srečanja mladih raziskovalcev v Murski Soboti. Mladi primorski upi so se imenitno odrezali in se domov vrnili z zlatimi, srebrnimi in bronastimi medaljami, tri medalje pa so osvojili tudi učenci s treh zgornjevipavskih šol.

 Tako je srebrno priznanje s področja biologije osvojil Jan Skočaj z OŠ Draga Bajca Vipava z nalogo 'Raziskovanje mitov o velikosti stopal z uporabo sodobne tehnologije' (mentor dr. Danijel Skočaj).

Bronasto priznanje s področja jezika in književnosti sta prejeli učenki šturske šole Ana Vidmar Kodelja in Maša Korečič za nalog z naslovom 'Izobčenje - v književnih delih in resničnem življenju' (mentorica Ksenija Černigoj).

Prav tako bronasto priznanje so s področja sociologije osvojile učenke OŠ Dobravlje - Karolina Šavli, Katarina Kante in Iris Čuk za nalogo 'Spreminjanje spletnih navad pri osnovnošolcih od 5. - 9. razreda' (mentor Peter Valič).

Festival Labirint torej postaja nepogrešljivo stičišče nadobudnih mladih raziskovalcev in mentorjev, ki so tudi v Murski Soboti dokazali, kako izvrstni raziskovalci so. Se vidimo na Festivalu Labirint 2017!