Mednarodni muzejski dan v Ajdovščini

datum: 16.05.2016
kategorija: Novice

V sredo, 18. maja 2016, obeležujemo Mednarodni dan muzejev, ki letos poteka na temo »Muzeji in kulturna krajina«. Mednarodni dan muzejev se bo zgodil tudi v Ajdovščini.

Muzej Ajdovščina bo na široko odprl vrata in zagotovil strokovno vodenje (8.00 – 13.00).
Pilonova galerija pripravlja:
- brezplačen ogled stalne zbirke Vena Pilona in ter občasne razstave Janez Vlachy, Obviseli pogovori v Pilonovi galeriji Ajdovščina (9.00 – 18.00);
- (raz)prodajo publikacij Pilonove galerije na ajdovski tržnici, pred galerijo ali v prostorih galerije »Menjam katalog za idejo« (9.00 – 18.00);
- likovno delavnico Upodobimo burjo, ki se bo navezovala na nosilno temo letošnjega MMD-ja Muzeji in kulturna krajina. Na delavnicah, ki bodo prilagojene starosti otrok, bodo odkrivali, kaj nam burja pomeni, kako je v preteklosti oblikovala pokrajino ter naše mesto in življenje v njem ter kako navsezadnje »prepiha« tudi naš vsakdan. Če bo vreme naklonjeno, bodo burjo poskušali ujeti v risbo kar na prostem, v okolici galerije (9.00 – 14.00).
Galerija Lična hiša bo obiskovalcem predstavila svoje dejavnosti, na ogled pa bo tudi razstava članov društva Lična hiša in učenk tečaja likovnih tehnik za odrasle (8.00 – 13.00).
MC Hiša mladih bo za šolarje tik ob grajskem obzidju pripravila srednjeveške igre (osvajanje ozemlja, vlečenje vrvi, skakanje v žakljih) in spoznavanje srednjeveških obrti (8.00 – 13:00).
Arheologi iz Skupine STIK pa bodo v parku nasproti cerkve sv. Janeza Krstnika za šolarje pripravili arheološko izkustveno delavnico na temo vsakdanjega življenja v pozno rimski Castri. (8.00 – 13.00)
TIC Ajdovščina