Bo šolski zvonec zazvonil dvakrat?

datum: 01.05.2016
kategorija: Novice

Ob začetku novega šolskega leta se v Ajdovščini napovedujeta kar dve slovesnosti – ob odprtju novih šolskih prostorov. Bolj je na očeh dokončanje gradnje nove osnovne šole Danila Lokarja, ki bo končno sprejela vse 'razseljene' učence s treh sedanjih stavb. Šturska šola pa bo čez poletje 'zrasla' za šest učilnic.

Gradnja ajdovske šole ima dolgo brado – učenci, učitelji, starši se po slabih izkušnjah iz preteklosti kar z nejevero ozirajo na gradbiščni žerjav podjetja Zidgrad. Ko ga bodo podrli oziroma odpeljali, bo to znak, da so tudi dodatne štiri učilnice že zgrajene. Ampak to še ne bo zagotovilo za mirnejši spanec vsem odgovornim, kajti tretji v vrsti izvajalcev šole, namreč Kolektor Koling, mora potem izpeljati še vsa zaključna dela v stavbi sami, ki jih je zaradi odločitve po nadzidavi štirih učilnic tedaj prekinil. Tudi opremljanje tako velike stavbe ne bo mačji kašelj, pa tudi selitev še uporabne opreme iz sedanjih šol bo zahtevala nekaj časa. Kolektor Koling pa čaka še zunanja ureditev celotnega šolskega kompleksa vključno z ograjo.

Idrijski Zidgrad pa je v Ajdovščini pravkar odprl še eno gradbišče, ob šoli v Šturjah. Na vzhodni strani obstoječe šole bo dozidal šest učilnic. Prav veliko časa nima, niti štiri mesece ne, če naj bi z novim šolskim letom pouk stekel tudi v teh novih učilnicah. Sočasno bodo iskali in odpravljali napake prejšnjega izvajalca, saj okna na severni strani ob burji z dežjem redno zamakajo. Počitnice pa bodo izkoristili za temeljit pregled tal v telovadnici, kjer tudi sumijo, da težave s podom povzroča talna voda.