Parkirišče za starim mlinom nared

datum: 29.04.2016
kategorija: Novice

Parkirišče za starim mlinom je bilo v gradbenem smislu končano, ko so še asfaltirali dovozne poti do parkirnih mest, ki so na travnatih rešetkah. Prav zaradi tega ni bilo takoj v uporabi, saj so še nekaj dni počakali, da se trava dobro obrase.

Podjetje Stopar d.o.o. je parkirišče uredilo za 166 tisoč evrov, še 15 tisoč je stala obnova vodovoda v tem delu. Domiselno ureditev s klopcami, potmi in razgibanimi grički je zasnoval ajdovski arhitekturni studio Pikaplus. Senco bodo čez leta avtomobilom nudila novo zasajena drvesa.

Obiskovalcem Lavričevega trga oziroma starega mestnega jedra bo za starim mlinom na voljo 97 parkirnih mest, še 50 jih je na voljo pri šoli Danila Lokarja ob Lokavščku, ki je bilo končano med zimskimi počitnicami. V dopoldanskem času je vseskozi zasedeno.

Parkirišče za starim mlinom bo prve avtomobile sprejelo zadnjega aprila, ko bo na grajskem vrtu tudi tradicionalno kresovanje.

Maja bodo na tem parkirišču postavili tudi prvo polnilnico za električne avtomobile v ajdovski občini.

Ob pešpoti skozi grajsko pasažo proti vrtcu bodo v kratkem postavili še razstavne panoje za umetniške fotografije. Za prvo razstavo bo poskrbelo Fotografsko društvo Veno Pilon s fotografskimi pogledi na ajdovske znamenitosti.