Virtuozni mladi glasbeniki

datum: 20.03.2016
kategorija: Novice

Temsig, tekmovanje mladih glasbenikov iz cele Slovenije, je letos v celoti potekalo na Primorskem. Udeležilo se ga je več kot 500 mladih instrumentalistov in pevcev v različnih starostnih kategorijah, od tega 83 posamičnih primorskih tekmovalcev in nekaj skupin. Prejeli so 32 zlatih, 33 srebrnih in 17 bronastih plaket.

 

Pričakovano huda konkurenca je vladala med pianisti, saj se jih na odru Glasbene šole Nova Gorica zvrstilo nič manj kot 111. Lara Gorše iz Ajdovščine (na fotografiji) se je imenitno odrezala in osvojila drugo mesto.

Še več nastopajočih, kar 120, je bilo v tekmovanju s flavto, pred komisijo pa so se zvrstili v Postojni. Točkovni zbir je v svoji kategorij Ajdovko Katarino Lozar ponesel do zlatega odličja in drugega mesta.

Veliko je bilo tudi nastopov mladih klarinetistov (94). Med nosilci zlate plakete je tudi Aljaž Kalin Kante iz Ajdovščine.

Nasploh je 45. Temsig postregel z izvrstnimi nastopi in posledično odličnimi ocenami ter vidnim napredkom, kar dokazuje, da so glasbene šole, še posebej na Primorskem, uspešne pri svojem poslanstvu.