Letno srečanje logopedov v Ajdovščini

datum: 03.03.2016
kategorija: Novice

Za Evropski dan logopedije so pred dobrim desetletjem razglasili 6. marec. Slovenski logopedi ga obeležujejo danes v Ajdovščini.

Evropski dan logopedije so razglasili s ciljem promocije in dviganja zavesti o vplivu različnih motenj govora, jezika in komunikacije na življenje posameznika. Letošnja tema evropskega dneva logopedije je javnosti manj znana dispraksija, motnja koordinacije gibanja, ki lahko vodi k resnim izobraževalnim in socialnim problemom, je pa razpoznavna že v predšolskem obdobju. Zato strokovnjaki v Ajdovščini razpravljajo o tem, kako jo prepoznati, kje dobiti strokovni nasvet, pomoč, podporo in obravnavo.

Organizatorja srečanja, ki poteka v Dvorani prve slovenske vlade, sta delovna skupina logopedov severnoprimorske regije in CIRIUS iz Vipave. Uspešno delo je stanovskemu srečanju slovenskih logopedov zaželel tudi župan občine Ajdovščina Tadej Beočanin. V občini že dlje časa primanjkuje logopedov, tako da je občinski svet ta poklic lani določil za deficitarnega, občina pa je tudi razpisala in podelila štipendijo za logopeda.

Udeleženci se bodo po koncu delovnega srečanja podali še na voden ogled znamenitosti Ajdovščine.