Petrolovci na pomoč gorskim reševalcem

datum: 16.02.2016
kategorija: Novice

Letošnja novoletna donacija petih združenih Petrolovih bencinskih servisov je odšla v roke ajdovski skupini gorskih reševalcev GRS Tolmin. Priložnostno slovesnost ob izročitvi čeka v petek, 12. februarja popoldan, je obiskal tudi župan Tadej Beočanin.

Dobrodelna akcija Petrola teče že peto leto, vsak od približno 400 bencinskih servisov ob koncu leta izbere dobitnika donacije iz lokalnega okolja. Na Vipavskem se je tokrat za dober namen združilo kar pet Petrolovih črpalk – obe ajdovski, vipavska, iz Kozine in avtocestna (Vipava) - in donacijo v skupni višini tisoč evrov poklonilo ajdovski skupini gorskih reševalcev GRS Tolmin.

Skupina šteje 17 članov, 6 med njimi jih ima tudi licenco. Sedež skupine je v Ajdovščini, v objektu Civilne zaščite v nastajajočem Logističnem centru na robu mesta. Rešujejo na območju celotne severne Primorske, pa tudi dlje, če je potrebno. Najbolje pa poznajo svoj rajon v Trnovskem gozdu, na Hrušici, Nanosu … Ob reševalnih akcijah imajo veliko dela tudi z varovanji pohodov in športnih prireditev. Kot je povedal član skupine Vasja Lozar, bodo donacijo s pridom uporabili za nakup medicinske opreme, ki bo služila tako terenskim zdravnikom, kot tudi reševalcem.