Vipavska dolina na sejmu Alpe - Adria

datum: 27.01.2016
kategorija: Novice

Na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani poteka med 27. in 30. januarjem 2016 največji slovenski turistični sejem Natour Alpe - Adria, ki obiskovalce seznanja tudi z možnostmi aktivnega preživljanja prostega časa v zeleni Sloveniji. Vipavska dolina se predstavlja z novo podobo.

Sestavni del turistične ponudbe sejma je predstavitev lokalnih društev, skozi katere obiskovalci spoznavajo pisano kulturno in etnološko izročilo slovenskih pokrajin. Vipavsko dolino zastopajo Društvo za ohranjanje lokavskega izročila DOLI iz Lokavca, Turistično društvo Lanthieri iz Vipave, Turistično društvo Podnanos in Turistično društvo Vinoreja Šmarje. Nepogrešljiva spremljevalca sta tudi turistično informacijska centra (TIC-a) iz Ajdovščine in Vipave, prvič pa se v turistični ponudbi doline pojavlja tudi Pilonova galerija Ajdovščina.

Letošnja novost je dopolnitev že obstoječe konstrukcije sejemske postavitve Društva DOLI z nekaterimi novimi elementi, skladnimi z novo podobo turistične znamke Vipavska dolina. Za potrebe sejma je bila izdelana posebna stena s fotografijami in logotipom, informacijski pult ter promocijske majice za informatorje, ponudnike in predstavnike društev. Na razstavnem prostoru so se in se še bodo zvrstili številni ponudniki iz vinsko-kulinarične, športne in etnološko-kulturne sfere. Obiskovalce nagovarjajo, da je v Vipavski dolini "Vse drugače. Vse leto."