Ajdovske rokometašice na Poljsko

datum: 08.01.2016
kategorija: Novice

Danes zjutraj je ekipa domačih rokometašic, okrepljena s klubskim osebjem, navijači in predstavniki glavnih pokroviteljev, ki sta jim načelovala predsednik uprave Mlinotesta David Nabergoj in župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin, odpotovala proti kraju Elblag na Poljskem.

Potem, ko so Ajdovke v 3. krogu izločile ekipo Danilovgrada iz Črne gore, jim je žreb v osmini finala določil nasprotnice iz mesta Elblag na severu Poljske, oddaljenem 60 km od Gdanska (od Ajdovščine 1383 km). Poljska ekipa je bila četrta v domačem prvenstvu, v letošnji sezoni pa vodi v poljski Superligi, kjer je odigrala 11 tekem, jih 9 dobila, imajo pa še en neodločen rezultat in en poraz.

Varovanke trenerja Dušana Vidmarja na pot odhajajo pripravljene. z nestrpnostjo pričakujejo tekmo na Poljskem. Zavedajo se sicer, da se bodo pomerile z izkušenimi nasprotnicami. Povratna tekma bo čez teden dni v Ajdovščini.

Ker je na Poljskem v teh dneh 10 stopinj pod ničlo, so se vsi opremili s posebej za to priložnost spletenimi kapami, ki bodo imenitno služile tudi kot navijaški rekviziti.