Za zaključek božičnega sejma podelili priznanja naj mladim prostovoljcem

datum: 21.12.2015
kategorija: Novice

Živahen konec tedna je Ajdovščino zapeljal v praznično vzdušje. Še vreme se je smejalo, tako da je Božično-novoletni sejem, letos na Lavričevem trgu, minil v veselem razpoloženju. Ob zaključku prazničnega sejma je Mladinski svet Ajdovščina razglasil naj mlade prostovoljce in prostovoljske projekte v Ajdovščini. Priznanja jim je podelil župan Tadej Beočanin.

Naj mladi prostovoljci 2015Mladinski svet Ajdovščina je letos že šestič zapored objavil natečaj Prostovol'c naj bo! Naziv Naj mlada prostovoljka občine Ajdovščina v sezoni 2014/2015 je prejela Maruša Čermelj. Maruša je aktivna tabornica in vodnica Roda Mladi bori, ki je v zadnjem letu dni taborništvu posvetila preko 1100 ur svojega časa.

Priznanja in praktične nagrade za sodelovanje na natečaju so prejeli še Marisa Kukanja iz Medobčinskega društva prijateljev mladine Ajdovščina, Andreja Lozar iz Društva tabornikov Rod Mladi bori Ajdovščina ter Gaia Rijavec, Žak Mohorčič in Eva Bras, vsi trije sodelavci Rdečega križa – območnega združenja Ajdovščina.

Naj mladinski prostovoljski projekt je postal Oratorijski tabor 2015 Društva mladih Vozel iz Vipavskega Križa. V taboru, ki je potekal avgusta letos, je sodelovalo kar okoli 60 prostovoljcev. Namenjen je bil otrokom od petega leta starosti naprej, udeležila sta se ga tudi dva otroka s posebnimi potrebami. V projekt je bilo vloženega ogromno truda, dela in priprav.

Priznanji sta prejela še projekt 20 razmršenih krošenj ajdovskih skavtov ter projekt Microtipija – Hipertrofija mladinske misli MC Hiša mladih Ajdovščina.