Danes je »Ta veseli dan kulture«

datum: 03.12.2015
kategorija: Novice

Foto Primož Brecelj

Danes je Prešernov rojstni dan, »Ta veseli dan kulture«. V Ajdovščini bo dan odprtih vrat slovenske kulture obeležila Pilonova galerija, ki že ob 10. uri vabi na srečanje z umetnikom Danilom Jejčičem.

V Sloveniji že od Prešernovega leta 2000 na Prešernov rojstni dan, 3. decembra, obeležujemo »Ta veseli dan kulture«. Skozi leta je ideja kulturnega ministrstva prerasla v svojevrstno manifestacijo ustvarjalcev, umetnikov, kulturnikov, predvsem pa kulturnih ustanov, ki na ta dan odpirajo vrata, vabijo na brezplačne predstave.

V Ajdovščini bodo Ta veseli dan kulture obeležili v Pilonovi galeriji. Med 10. in 12. uro bo osrednji gost galerije umetnik Danilo Jejčič, ki trenutno v galeriji razstavlja fotografije. Pogovor z njim je namenjen predvsem osnovnošolcem in dijakom. Ljubitelji umetnosti in Vena Pilona pa ste v galeriji dobrodošli ves dan, vrata so odprta od 9. do 18. ure, vstopnine ni, ob nakupu publikacij in spominkov pa vam bodo ponudili kar 50% popust.

Ob tem veselem prazniku se bo z domačimi ustvarjalci srečal tudi župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin. Sprejem z naslovom »Ta veseli zajtrk« bo potekal v soboto dopoldan v Pilonovi galeriji.

Seznam prireditev "Ta veseli dan kulture 2015"

TA-VESELI-DAN_pasica_715x91_09