Juhu, veseli december je tu

datum: 02.12.2015
kategorija: Novice

Čeprav se na razpis občine za organizacijo decembrskih veselic ni prijavil nihče, Ajdovščina ne bo ostala brez obiska vseh treh dobrih mož. Mesto bo za decembrska rajanja tudi primerno okrašeno.

Prvi dobrotnik je seveda Miklavž, ki bo obiskal najmlajše v soboto 5. decembra popoldne, v Dvorani prve slovenske vlade v Ajdovščini, potem ko si bo mladež ogledala predstavo Rdeča kapica. Miklavža bo pripeljal Mladinski center Hiša mladih, ki bo poskrbel tudi za prihod dedka Mraza (v ponedeljek, 28. decembra, prav tako v Dvorani prve slovenske vlade).

 

Med ta dva seveda sodi še obisk božička, tokrat ga je povabil Zavod Turistično središče Planota, ki bo poskrbel še za božično novoletni sejem (v soboto 19. in nedeljo 20. decembra). Na stojnicah se bodo predstavili domači ponudniki pridelkov in izdelkov in ter unikatnih izdelkov, poskrbljeno pa bo seveda tudi za zabavni program. Prijavilo se je že toliko ponudnikov, da bi bil trg pred dvorano premajhen, zato bo dogajanje na osrednjem trgu.

Tudi novemu letu bo moč nazdraviti na Lavričevem trgu, organizator silvestrovanja pa je Vojko Ličen, ki obljublja brezplačen kuhanček za vse, ki bodo prišli ogrevati pete na ritme glasbene skupine Simon'n Band.

Obseg in način praznične okrasitve v Vipavski dolini seveda kroji burja – ob običajnih 'snežinkah' po glavnih ulicah Ajdovščine, bodo praznični lesk dopolnjevale še tri naravne smreke – na Lavričevem trgu, v krožišču in na šturskem placu. Društvo Forum pa bo tudi letos poskrbelo za nekaj izvirnih prijemov pri okrasitvi mestnih parkov.