Teo Krivec niza zmage

datum: 18.11.2015
kategorija: Novice

Tik pred prvim sneženjem in zimsko sezono bodo slovenski smučarski skakalci slovesno potegnili črto tudi pod poletno sezono. Nastopali so v pokalu Cockta, razglasitev pa bo v petek v Ljubnem ob Savinji.

Teo KrivecPo trem najboljšim v vsaki kategoriji skakalk, skakalcev in kombinatorcev bodo podelili priznanja. Med dobitniki pokalov bo denimo Petru Prevcu delal družbo tudi Teo Krivec z Otlice. Še več, medalja mladega skakalca z Gore se bo svetila še bolj kot Prevčeva. Teo je namreč osvojil med cicibani do 9 let največ točk in bo poskočil na najvišjo stopnico, medtem ko bo Prevc med člani 'le' na tretjo.

Član novega skakalnega društva POK z Gore (iz kratic tamkajšnjih naselji - Predmeja, Otlica, Kovk) je letos izjemno napredoval in je bil čez poletje praktično nepremagljiv. Na reviji skokov na Mostecu je bil sicer peti, potem pa si je na vseh nastopih priskakal stopničke, praviloma najvišje. Zmagal je na mednarodnem tednu skokov v Kranju in na dveh tekmah za pokal Cockta, v pokalu je bil tretji, za konec pa se je oktobra okitil še z naslovom državnega prvaka. Zbral je največ točk tako v pokalu Cockta kot v skupnem seštevku poletne sezone.

Teo je pogum in talent nakazal že na odprtju skakalnice (na fotografiji desno), ki jo je za hišo na Otlici zgradil nono Zlatko. Pod vodstvom očeta Damijana kot vaditelja in trenerja Mitje Velikonje je Teo hitro osvojil tehniko skokov in se začel udeleževati uradnih tekem s svojimi vrstniki in jih v letošnji sezoni povsem zasenčil. Cicibani praviloma skačejo na napravah s kritično točko do 15 metrov, Otlica pa trenutno premore 13 metrsko skakalnico (tudi s plastično snovjo). Društvo POK, ki ga vodi Igor Polanc, skakalec zlate dobe gorjanske smučarije, pa ima namen zgraditi na Kovku, nedaleč od znamenitih škrapelj v Binčovšu, kar tri skakalnice (K 15, 25 in 38 m).