Na Vipavskem deževje za sedaj ne povzroča težav

datum: 15.10.2015
kategorija: Novice

Zadnjih nekaj ur so mediji polni informacij o težavah z deževjem, naraslimi rekami, poplavami. Na območju občine Ajdovščina za sedaj ni hudega, so pa pripadniki Civilne zaščite v pripravljenosti.

Včeraj popoldne so v ajdovskem skladišču Civilne zaščite taborniki in jamarji polnili vreče s peskom in pripravljali rezervo, ki pa za sedaj ni potrebna. V zadnjih 24 urah se ni zgodilo ničesar nepričakovanega. Na Planini in v Budanjah je zalilo dve kleti, poplavilo je cesto pri letališču. Še najhuje jo je skupila telefonska linija – na Tovarniški ulici v Ajdovščini je voda odnesla spojko iz telefonskega jaška, zato je del območja še vedno brez telefonskih zvez. Tudi Gasilsko reševalni center Ajdovščina je dosegljiv le preko operativne številke 112.

Reke so polne do roba, vendar se le redko kje razlivajo. Je pa izvir Hublja pokazal vso svojo hudourniško lepoto, voda brizga iz vseh lukenj, mogočni slapovi jemljejo sapo vsem tistim, ki ga hodijo fotografirat.

Plazovi za sedaj mirujejo, na določenih lokacijah je sicer voda odnašala tudi zemljine, vendar nikjer v takšni meri, da bi lahko bilo nevarno. Takoj po deževju si bodo strokovnjaki ogledali merilne naprave na plazu v Gorenjah.

Deževje je napovedano še za današnji dan in noč, jutri pa naj bi se vreme že začelo umirjati. Vikend pred nami naj bi bil lepši.