Počitnice se iztekajo, naj bo pot v šolo varna!

datum: 25.08.2015
kategorija: Novice

Za varnost ajdovskih šolarjev v prvih šolskih dneh skrbijo tudi prostovoljci

Še nekaj kratkih počitniških dni je preostalo, šole so v pričakovanju. Hkrati se začenja akcija Varna pot v šolo.

Prvi teden bodo za varnost šolarjev na šolskih poteh skrbeli prostovoljci. Opozarjali bodo voznike na večje število otrok na prometnih površinah. Dežurali bodo v času prihodov in odhodov iz šole, na prehodih za pešce na območju mesta Ajdovščina, ki so del varnih šolskih poti, pa tudi ob prometnicah mimo osnovnih šol v Lokavcu, Dobravljah, Črničah, na Otlici, na Colu … .

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina se zahvaljuje prostovoljcem iz Društva upokojencev Ajdovščina, Planinskega društva Ajdovščina, RKS-OZ Ajdovščina, Društva invalidov Ajdovščina – Vipava, Občine Ajdovščina in posameznikom. 

Staršem otrok, ki bodo letos prvič sami na šolskih poteh, svetujemo, naj to pot večkrat prehodijo skupaj s svojimi otroci ter jih še posebej opozorijo na pravilno ravnanje in morebitne prometne pasti. Staršem, ki otroke vozijo v šolo, pa polagamo na srce in razum, naj na šolskih parkiriščih upoštevajo prometni red, predvsem pa varnost – naj ne ustavljajo na avtobusnih postajališčih ali na cesti, otrok naj iz avtomobila izstopa na varni strani, naj si vzamejo raje več časa za prevoz otroka v šolo, z manj nervoze bo več varnosti.