Anketa Mladinskega sveta Slovenije na temo najema stanovanj

datum: 07.08.2015
kategorija: Novice

V času priprave Nacionalnega stanovanjskega programa, ki naj bi poskušal spremeniti vlogo najemništva stanovanj v Sloveniji, smo se – zaradi pomanjkanja podatkov na tem področju – odločili pripraviti spletno anketo na temo najema stanovanj. Vabljeni k sodelovanju.

Anketa je že nekaj časa objavljena in za Ljubljano nam je že uspelo zbrati dovolj podatkov, medtem ko jih imamo za ostale občine bistveno premalo. Zato bi nujno potrebovali podatke za vse ostale občine (razen Ljubljane), če seveda imate najemnike in najemna stanovanja (vseeno, kakšna: v zasebni ali javni lasti, v tržnem ali neprofitnem najemu itd.).

Vse, ki ste v zadnjih desetih letih kadarkoli najemali stanovanje (hišo, sobo; šteje vse, razen bivanja v študentskem domu), vljudno prosimo, da nam naklonite 8 - 9 minut vašega dragocenega časa, odgovorite na anketna vprašanja in nam tako pomagate pridobiti dragocene podatke o razmerah, v katerih živimo (ali pa smo živeli) najemniki! Pravni status vašega najema pri tem ni pomemben; v anketi lahko sodelujete ne glede na to, če ste imeli podpisano pogodbo ali ne, če ste prijavili bivališče ali ne itd. Anketa je anonimna; svoj e-naslov lahko oddate, če se boste sami tako odločili. Do ankete lahko dostopate preko te povezave - kliknite

Za vaše odgovore in posredovanje informacije se vam že vnaprej najlepše zahvaljujemo.

Mladinski svet Slovenije