Domače plesalke uspešno nastopile na mednarodnem festivalu

datum: 29.07.2015
kategorija: Novice

Minuli konec tedna je v portoroškem Avditoriju potekal XIII. mednarodni festival »Sozvezdje moja – sonce, mladost, lepota«. Na festivalu tekmovalnega značaja, namenjenem otroški in mladinski ustvarjalnosti, so z velikim uspehom nastopile tudi plesalke baleta iz Ajdovščine, ki so že v pričakovanju avgustovske 5. mednarodne poletne baletne šole.

Baletna ekipa na mednarodnem festivaluKar 200 tekmovalcev iz Bolgarije, Izraela, Ukrajine, Italije, Kazahstana, Avstrije, Rusije in Slovenije se je v petih žanrih predstavilo na festivalu otroške in mladinske ustvarjalnosti v Portorožu. Poleg plesalcev so nastopili še pevci in glasbeniki, svoje delo so predstavili koreografi in gledališčniki.

Slovenijo so uspešno zastopale plesalke baletnih oddelkov glasbenih šol iz Nove Gorice in Ajdovščine ter Plesno gledališkega društva Primabalerina iz Ajdovščine. Vodji ekipe sta bila baletna pedagoga Svetlana Petrovič in Sergej Semenjuk. Izkupiček je odličen: Teja Sever in Neža Vidmar sta osvojili srebrni pokal, Maja Sever Semenjuk pa bronastega, odlično 3. mesto si je priplesala tudi skupina v koreografskem žanru, v sestavi Maja Sever Semenjuk, Teja Sever, Marta Kobilynska, Adnieszka Kobylinska in Alja Ambrožič.  

Ljubiteljem plesa in baleta pa se v avgustu obeta še en zanimiv dogodek – 5. mednarodna poletna baletna šola 2015 bo v organizaciji Plesno-gledališkega društva Primabalerina potekala v Ajdovščini in Novi Gorici, od 17. do 23. avgusta.

Udeleženci bodo spoznavali in nadgrajevali svoje znanje v osnovah baleta. Na baletnih vajah za krepitev mišic, kondicijskih vajah, vajah na špicah  ter v plesnih delavnicah se bodo naučile plesa in osnove artistizma na odru za zaključno baletno produkcijo. 

Letošnja poletna baletna šola je k sodelovanju povabila priznanega slovenskega pianista, korepetitorja Otmarja Plavčka iz Maribora, zato bodo vaje potekale na živo glasbo. Povabilo k sodelovanju je sprejel tudi pariški baletni solist. Organizatorji pa obljubljajo še več presenečenj in novosti. Za informacije pokličite 031 732 278.