Paket pomoči za socialno najšibkejše

datum: 24.07.2015
kategorija: Novice

Občina Ajdovščina je med prvimi podpisala sporazum za odpis dolgov, ki je le eden od ukrepov Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, s katerimi želi popraviti socialno sliko naše dežele. Objavljena je spletna stran Paket pomoči, s koristnimi informacijami in napotki.

Slavnostni podpis sporazuma o sodelovanju pri odpisu dolgov je bil prvi korak v projektu Paket pomoči, ki ga je zasnovalo Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti. Namenjen je socialno najšibkejšim, ki so se znašli v začaranem krogu revščine in socialne izključenosti. Ob odpisu dolgov in terjatev paket zajema še pomoč ob prisilni izselitvi oziroma grožnji deložacije ter uvedbo predplačniške kartice, s katero bodo prejemniki socialnih pomoči lahko opravljali plačilne storitve.

Ministrstvo je za namene pomoči odprlo brezplačno telefonsko številko 080 2002, na kateri je mogoče dobiti odgovore na različna vprašanja. Objavilo pa je tudi uporabnikom prijazno spletno stran www.paketpomoci.si, z veliko koristnimi informacijami in napotki. Na tem spletišču bodo od 3. avgusta 2015 objavljeni tudi vsi napotki in potrebni obrazci za odpis dolgov.