Z odličnimi uspehi z Madeire

datum: 22.07.2015
kategorija: Novice

Portugalska Madeira je bila v začetku julija letošnje prizorišče Evropskega prvenstva v gorskih tekih. Slovenska ekipa je bila krepka, tudi Ajdovci smo imeli svoje predstavnice, na katere smo lahko zelo ponosni. Čestitke Ani in Luciji za odlične uvrstitve!

Otok Madeira v Atlantiku leži bliže Afriki kot Evropi in je velik za tri naše občine. Gorati predeli po višini presegajo naše Golake. 4. julija letos je v kraju Porto Moniz potekalo Evropsko prvenstvo v gorskih tekih.  Poleg vodstva je slovensko ekipo sestavljalo 7 fantov (med njimi tudi Miran Cvet, zmagovalec letošnjega Vertikal kilometra na Čaven) in 7 deklet. Naša občina je prispevala kar tri tekmovalke: Lucijo Krkoč in Ano Čufer ter Jano Bratina, ki jo štejemo za »našo«, ker trenira v domačem ŠD Nanos. Pohvalimo se lahko tudi z rezultati. Imamo najboljšo slovensko predstavnico med članicami – Lucija Krkoč je osvojila 5. mesto, kar je najboljši slovenski rezultat na tem prvenstvu. Imamo pa tudi najboljšo slovensko mladinsko gorsko tekačico -  Ana Čufer. Naj bo ta podatek tudi v izziv fantom iz naših krajev.

Ne gre prezreti vloženega truda trenerjev, spremljevalcev in drugih, ki imajo zasluge, da je gorski tek pri nas v vzponu. Pomemben pa je tudi prispevek primorskih gorskih tekov s tekači iz cele Slovenije in zamejstva. In za PGT  je postorjenega največ prav v  Ajdovščini.

Velja pa poudariti, da gremo v gore lahko tudi brez štoparice in srce vam bo hvaležno.

Stanko Čufer