Vroče je, pazite nase!

datum: 21.07.2015
kategorija: Novice

Noč, ki je za nami, je bila najtoplejša v tem poletju, saj se temperatura na merilni postaji v Dolenjah ni spustila pod 25,9 stopinj C. Za jutri napovedan rdeč vročinski alarm na jugozahodu Slovenije! Vroče bo, še posebej v naših krajih, vse do četrtka, v petek pa naj bi temperatura vendarle začela padati.

Že tretji vročinski val tega poletja bo jutri dosegel vrhunec, za JZ Slovenije je namreč za ves dan napovedan rdeč vremenski alram. Uprava RS za zaščito in reševanje opozarja, da bo do vključno četrtka zelo vroče, najvišje dnevne temperature se bodo dvignile preko 35 stopinj. Toplotna obremenitev pa bo velika tudi zaradi visokih jutranjih temperatur. Predvsem na Primorskem bodo noči zelo tople, temperature se ne bodo spuščale pod 25 stopinj.

Spremembe lahko pričakujemo od petka naprej, ko bo postopoma manj vroče. Pogostejše bodo nevihte, ki pa bodo prinesle le kratkotrajne krajevne osvežitve. Lažje bomo zadihali v nedeljo, ko se bo po napovedih precej zmanjšala toplotna obremenitev.

Preko dneva se raje zadržujte v zaprtih prostorih, ali pa si osvežitev poiščite na letnem kopališču, kjer uživajo tudi počitnikarji. Dobrih 100 šolarjev ta teden preživlja prosti čas v okviru programa Športne počitnice, ki ga organizira Zavod za šport Ajdovščina v sodelovanju z različnimi društvi.

Še vedno pa je na ajdovskem bazenu dovolj sence za vse osvežitve željne. Temperatura vode je prijetnih 26 stopinj, dnevno jo objavljajo na internetu. Spremljajte dogajanje na bazenu preko facebooka ali pa preko spletne strani Zavoda za šport Ajdovščina.