Pohodniki z Nanosa že na vrhu Triglava

datum: 10.07.2015
kategorija: Novice

Pohodniki z Nanosa na Triglav so vrh slovenskega očaka dosegli danes dopoldne in s tem izpolnili osnovni cilj. Na vrh Triglava je stopilo 12 pohodnikov in štirje spremljevalci. Po besedah vodje pohoda Valterja Likarja, ki je veselo novico sporočil, je vzpon potekal brez večjih težav in se vsi udeleženci dobro počutijo.

Vrh Triglava je obsijan s soncem, je pa nekoliko vetrovno, toda za burje vajene pohodnike to seveda ni težava. Huje je bilo z vremenom v sredo, vendar so se naši pohodniki za las izognili toči in se še pravočasno umaknili v Dom na Komni. V bližini je namreč padala debela toča nepravilnih oblik, ki je ranila več planincev

Pohodniki se bodo spustili na Kredarico, kjer bo tradicionalna slovesnost, v soboto pa bodo prikorakali še na množično proslavo na Pokljuki.

nanosAjdovscinaNa fotografiji levo so pohodniki v Ajdovščini, ko jih je med prvo 'etapo' pozdravil tudi župan Občine Ajdovščina Tadej Beočanin. Prvi dan pohoda je z Nanosa do Predmeje pohodnike spremljal tudi general major slovenske vojske Alojz Šteiner (tretji z leve), kar si pohodniki štejejo v veliko čast.