Pogled s Sinjega vrha – 'Pogled od zgoraj'

datum: 25.06.2015
kategorija: Novice

Na Sinjem vrhu nad Ajdovščino od ponedeljka do sobote (23. - 27. junija) poteka mednarodni likovni simpozij Slovenija odprta za umetnost 2015. Gre za 23. izvedbo, sodeluje pa 23 umetnikov iz devetih držav. Tudi tokrat ustvarjajo na temo 'Pogled od zgoraj'.

Gostitelj in soorganizator srečanja je družina Vidmar - penzion Sinji vrh, ustanovitelj projekta je akademski slikar Klavdij Tutta, soorganizatorja pa likovna umetnika Polona Kunaver Ličen in David Ličen iz Ajdovščine, medtem ko umetniške niti projekta tudi letos drži likovna kritičarka Anamarija Stibilj Šajn, tudi Ajdovka po rodu.

Na praznični četrtek, dan državnosti, bo ob 19. uri v Lični hiši Ajdovščini prva razstava na Sinjem vrhu nastalih del in sicer malega formata. Pregledna razstava večjih formatov bo v petek ob 18. uri, ko Slovenija odprta za umetnost tradicionalno odpira vrata gostom in ljubiteljem likovne umetnosti. Srečanje s slikarji in njihovimi deli bo strokovno pospremila Anamarija Stibilj Šajn, zbrane pa bo nagovoril tudi podžupan občine Ajdovščina Mitja Tripković.