Varno na počitnice

datum: 08.06.2015
kategorija: Novice

Službe v sistemu zaščite in reševanja v naši in sosednjih občinah so na petkovo dopoldne, 5. junija, svoja vozila in opremo razstavile v Športnem parku Pale, kjer je potekala preventivna prireditev Igrajmo se za varnost. Udeležba dogodka je bila ponovno nad pričakovanji, sodelujoči pa zadovoljni, saj so varni nasveti naleteli na odprta ušesa radovednih otrok.

DSC 0481Ajdovski Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu že vrsto let ob koncu šolskega leta prireja prireditev Igrajmo se za varnost občine Ajdovščina, ki velja za enega boljših preventivnih dogodkov v državi. Tudi letošnji je minil v veselem vzdušju. V celoti je letošnje igre spremljala predsednica Sveta za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Marija Trošt, tik pred osrednjim dejanjem prireditve pa se ji je pridružil tudi župan Tadej Beočanin. Skupaj sta prvošolcem izročila priložnostna darilca, nato pa sta si z zanimanjem ogledala reševanje prometne nesreče. Zgodila se je zaradi nepazljivosti voznika, ki je med DSC 0385vožnjo pisal sms sporočilo. Sopotniki so jo na srečo odnesli le s praskami in manjšimi poškodbami, oskrbela jih je ekipa prve pomoči ajdovskega Rdečega križa. Reševanje ukleščenega voznika s poškodovano hrbtenico pa je bilo precej zahtevno, gasilci so morali razrezati vozilo, reševalci so ga morali še pred tem imobilizirati in zaščititi …  Vse se je srečno razpletlo in medtem ko so reševalci pospravljali za seboj, so bili obiskovalci deležni sladoleda.

Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu Občine Ajdovščina se zahvaljuje za sodelovanje vsem službam, ki so se predstavljale na letošnjih igrah:

Policijska postaja Ajdovščina in druge policijske enote (prometna policija, schengen bus, enota službenih psov ...);

Gasilsko reševalni center Ajdovščina;

Gasilska zveza Slovenije (poveljniško vozilo za zveze);

PGD Col (igra z vedrovko);

Javni zavod za gasilsko in reševalno dejavnost – gasilska enota Nova Gorica (prikolica za masovne nesreče URSZR NG);

Zdravstveni dom Ajdovščina – ekipa Nujne medicinske pomoči;

ekipa prve pomoči OZRK Ajdovščina;

Gorska reševalna služba Tolmin - skupina Ajdovščina (žičnica preko Hublja); 

Jamarsko društvo Danila Remškarja (reševanje z vrvno tehniko v parku);

Prometna šola Šolskega centra Nova Gorica (varno kolesarjenje);

Radio klub Ajdovščina (lov na lisico); 

Občina Ajdovščina – projekt Holistic – predstavitev brezpilotnega letala za odkrivanje požarov v naravi;

Avto šola Stop;

Društvo tabornikov Ajdovščina in drugi.

Oglejte si še več fotografij

Šolarjem in otrokom iz vrtcev želimo varne in vesele počitnice!